Big Data Server Day 2015

big data Data science ibm gpt chatbot

Vi på Middlecon är på gott humör efter att ha ordnat årets event, Big Data Server Day 2015 den 6 maj på Norra Latin.

Vilken kanondag det blev! Föreläsningarna avlöste varandra och publiken var, vid en ovetenskaplig stickkontroll, väldigt nöjda med både dagens underhållning och den goda lunchen. Det förelästes om allt från övergripande teman som “IT idag” till ingående och detaljerade tekniska lösningar.

DSC_5611.jpg

Dagen började med Les King som talade kring dagens verktyg men även framtidens möjligheter. Därefter kom ett kundexempel där italienska GFM Intergration berättade om hur man använder sig av kunskap och innovativa lösningar inom området för ny energi.

Efter lunchen delades dagen in i fem block. Peter Jönsson pratade om Watson och analysstöd varefter David Chancellor Maddison tog upp praktiska exempel där IBMs lösningar gjort stor skillnad för olika företag.

Bob Harbus gick igenom DB2 med fokus på transaktionsarbetsflöden varefter man med ett konkret kundexempel från Handelsbanken visade vilka stora tidsbesparingar man kan göra genom att ge rätt mjukvara till rätt användare.

Andreas Ekström pratade på ett intressant och inspirerande sätt om varför vi väljer som vi gör, om omvärlden och nätbeteende. Från den inspirerande presentationen gjorde vi en djupdykning i möjligheterna med Power8. Patrik Gunnersten berättade om hur öppenhet och samarbete gör att nya innovativa lösningar kan skapas.

DSC_5605.jpg

Det sena eftermiddagspasset var dels en detaljerad genomgång av Informix, den intelligenta databasen för Internet of Things, som förutspås kunna ändra hur vi gör affärer med varandra idag. Vi bjöds även på intressanta föreläsningar av Beate Porst och Peter Bjelvert kring InfoSphere samt en demo av Stewardship Center med Mikael Sjöstedt.

Därefter avslutade vi dagen med mingel och munsbitar. Det är inte utan att man är lite stolt. Det var en succé!

Vi är nöjda med eventet som varit och ser fram emot att anordna Big Data Server Day 2016. Då ska det bli ännu bättre än i år!

Tack alla föreläsare och alla i den härliga publiken för en toppendag. Nu laddar vi om.

DSC_5748.jpg

 

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook