Behöver jag läsa licensvillkoren?

big data Data science ibm gpt chatbot

Hur många gånger har du bara bläddrat förbi licensreglarna och tryckt OK? Troligen för många gånger.

Som många av er redan vet så får Apple spela in allt ljud, ja de får spara allt du säger till mamma om du använder Siri, och de får spara allt ditt GPS data och använda även det hur de vill. Detta är ju saker som har varit uppe tidigare och som många känner till..

Läste igenom iOS7 licensregler då jag hade en liten stund över denna eftermiddag. Som alltid när man läser licensregler så kommer det upp nya och intressanta ting.

En ny punkt för mig rör dig som har en iPhone via ditt företag. Då får du inte använda kameran för att filma med eftersom MPEG4 licensensen endast är för privat användning och non-commercial use (läs punkt 15).

Planerar du att åka till Kroatien i sommar? I så fall får du inte använda sökfunktionen i Safari, då du inte har licens för att använda sökfunktionen i Kroatien (m.fl. länder) (läs punkt 16)

Komplicerat, Nej – allt står svart på vitt bara du orkar läsa licensreglarna.

I en värld där vi använder mer och mer molntjänster, är det ett problem att dessa är baserade på många olika leverantörers licensregler. Om dina företagsdata ligger sparat i en molnmiljö (Amazone, Softlayer, lokala spelare som CGI, Dropbox etc), behöver du ha koll på vilka licensregler som du utsätter dig för. Du är säkert utsatt för en handfull olika aktörers licensregler.

Vem har rätt att läsa ditt data, och vem har rätt att kräva dig på skadestånd?

Hur ser det ut på ditt företag?

@38050123

Bård Hakkestad

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook