Behåll kunskapen i företaget med AI

Kunskap är en råvara som alla företag behöver ta vara på. I samband med att personer slutar eller pensioneras försvinner också en kunskapsmängd som kan vara svår att ta igen. Hur gör man för att undvika att mänskligt data som erfarenhet, metoder och lärdommar, försvinner?

Vi talar ofta om data som den nya råvaran. Men faktum är att data inte bara lagras i en databas utan också i oss människor. Genom att använda IBM Watson fick Woodside en möjlighet att implemetera det mänskliga vetandet med rådata.

För att öka noggrannheten i arbetet, något som är ett måste på exempelvis en gasrigg, fick Watson tugga i sig 600.000 dokument som spann över 30 års vetande. Man lät redan pensionerad personal delge vad de visste och man lärde Watson det egna branchspråket.

Nu ändrades förutsättningarna dramatiskt och ingenjörerna kunde mycket snabbare hitta rätt lösning till sina utmaningar. Projektet ledde till stora förbättringar. Personalen vände från att spendera 80% av tiden med att söka problemens källa och 20% till att lösa problemet till det motsatta. Det är effektivisering!

Fördelen med Watson är att den fortsätter lära sig av det som händer idag. Förhoppningen är att på så sätt öka medvetenheten och undvika misstag i allt större utsträckning.

Att föra kunskap vidare är väsentligt alla företag. Den som inte förstår sitt förflutna riskerar att göra samma misstag igen.

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook