Bård reflekterar efter IBM Insight

big data Data science ibm gpt chatbot

Självklart har Middlecon besökt Las Vegas för IBM Insight 2015 i Oktober, platsen där allt om Big Data och Analytics avhandlas. Jag bad vår säljchef Bård att sammanfatta sina tankar från veckan.

 

Hej!

Efter en vecka med många intryck landade jag i helgen hemma igen. Kroppen har ännu inte helt anpassat sig till svensk vintertid, vilket ger möjligheter att titta på ännu en TV-serie på Netflix mitt i natten.

På konferensen hörde vi mycket om Kognitiva lösningar, Watson och Cloud. Viktiga områden när det gäller kognitiva lösningar är att ditt datawarehouse kan i många fall förutse vad du vill veta även om du inte vet det själv och att de kan hjälpa dig att få fram rätt information vid rätt tillfälle till rätt person. Watson gör allt detta för dig och presenterar allt i en snygg förpackning.

Cloud var självklart med i alla presentationer. Det vi ser är att IBM knyter ihop sina produkter till färdiga lösningar, där du som användare kan få tillgång till det du behöver genom din webläsare, oavsett om du använder din telefon, platta eller dator.

Det som slår mig när jag ser alla dessa nya lösningar är att vi fortfarande kommer ha mycket jobb med att koppla ihop våra legacysystem med de nya molntjänsterna.

Vi kommer ha traditionella utmaningar som datakvalitet – data lineage, omgörning av data samt flytt av data på ett säkert och effektivt sätt.

Det kommer också att bli en utmaning att koppla ihop de olika molnlösningarna så att det data som behövs för kognitiv databehandling kan hittas och användas av kognitiva system.

I framtiden behöver IT avdelningar vara ännu mer agila än idag, och erbjuda sina interna kunder flexibla lösningar där nya molnbaserade lösningar lätt kan integreras. Detta gör att IT avdelningar behöver öka sitt fokus på att hantera data på ett effektivt sätt i flexibla miljöer, utan att äventyra datasäkerhet och samtidigt jobba med att öka datakvalitet.

Veckan i Las Vegas har gjort mig både optimistisk och nyfiken på vad framtiden har att ge. Det finns helt klart en rad nya utmaningar att se fram emot.

En mycket spännande framtid för oss alla.

/Bård Hakkestad

 

Middlecon hamnade faktiskt i rampljuset under veckan i Las Vegas IBM. Här är IBMs intervju.

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook