Foto av cottonbro från Pexels

Man slår inte i en spik med en häftapparat, det är mycket bättre med en hammare. Precis som det är klokt att använda rätt verktyg när man ska vara händig gäller samma princip inom big data. Det här har IBM tänkt på och släppt flera lösningar som är direkt anpassade för bank och finans.

Dagens banker måste bemöta stora utmaningar och bli allt bättre på att anpassa sig till nya trender samtidigt som man måste hantera allt större krav på regelefterlevnad.

Under 2020 släppte IBM Cloud for Financial Services som är specifikt anpassat för just finansbranschen. Sedan dess har 50 oberoende programvaruutvecklare anslutit sig, för att utveckla mot verktygen. Nu hjälper de IBM att få banker att integrera 3e parts lösningar snabbt genom att erbjuda verktyg för att modernisera applikationer och förbättra upplevelsen för kunden.

För dig som är i behov av en uppdatering finns alltså goda möjligheter att göra så. Med IBM Cloud och IBM Red Hat Open Shift kan lösningar läggas var som helst, ovanpå vilken grundstomme som helst. Och med Kubernetes blir det ännu enklare.

Så, funderar du fortfarande på hur du ska få ner den där spiken i din big data lösning? Läs den här artikeln för att få lite extra inspiration.