Ashley Madison: Datamining avslöjar 99% fejkade kvinnoanvändare

big data Data science ibm gpt chatbot

Det har länge gått rykten om att äventyrssajten för vuxna, Ashley Madison, har mycket få kvinnliga användare. Ingen har dock försökt belägga detta förrän en data scientist lät ladda ner den läckta databasen och gjorde datamining på den.

Ashely Madison hävdade själva att utav de 31 miljoner användare som de hade så var 5,5 miljoner kvinnor. Dessa siffror ger ju ändå en bild av sajten som lätt mansdominerad.

I det läckta materialet kunde man hitta några mycket intressanta punkter för datamining.

När läste man sina meddelande senast? Om man inte hade läst några meddelande någon gång så var fältet blankt. Annars fick du en tidstämpel i detta fältet.

Av männen var det ca 2/3, dvs drygt 20 miljoner som någon gång hade läst sina meddelanden. Hos kvinnorna var det endast 1 492 personer som någon gång hade läst sina meddelande.

Ett annat fält som hade tidsstämpel var när personen i fråga senast hade chattat via tjänsten. Här hade ca 11 miljoner män och 2 400 kvinnor använt chatten.

Det tredje fältet som visade sig vara av intresse var när man senast hade svarat på ett mejl via tjänsten. Här svarade 5,9 miljoner män och endast 9 700 kvinnor.

Vad har då alla dessa fält gemensamt? De visar ju på användaraktivitet. Utifrån detta kan man fastslå att nästan 0% av de 5,5 miljoner kvinnor som finns i databasen har använt tjänsten, medan drygt 20 miljoner män gjorde samma sak.

Som Annalee Newitz, Gizmodo säger:

”Instead, it’s like a science fictional future where every woman on Earth is dead, and some Dilbert-like engineer has replaced them with badly-designed robots.”

 

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook