Är Blockchain en hype?

Att föra data och information genom smidiga processer är viktigare än man kan tro och nu byggs och utvecklas dessa vidare. Det finns en hel del skriverier om Blockchain. Vissa påstår att det är framtiden, andra hävdar att det är ett hugskott. Vad ska man då tro på? Är det något att satsa på?

Låt oss slänga ett öga på vad Gartner har att säga.

Enligt Gartners hypediagram, som är gjort för att urskilja idéer med reell potential från sådana av mer visionär typ, är Blockchain en av de mest intressanta teknologierna just nu. På det här diagramet ligger ämnet i toppen, tätt intill den kognitiva teknologin, machine learning och connected homes. Något som utvecklas hela tiden runt om oss.

Det är ett tydligt tecken på att vi är rätt ute när vi säger att med Blockchain inte bara öppnar en teknologisk ytterdörr utan en veritabel dammlucka av innovativa möjligheter.

Bilden kommer från Gartner

Alla branscher kan gagnas eftersom man effektivt dödar mellanhanden på tre sätt.

det är EFFEKTIVT
Regler som stipuleras med smarta kontrakt avgör när något ska hända. När alla villkor är uppfyllda sker det som man önskat. Detta gör att transaktioner kommer vara både precisa och så tidseffektiva som möjligt.

det är EKONOMISKT
Genom att decentralisera allt kommer vi ifrån kontrollinstanser, företag som agerar mellanhänder och vill ha kommission längs med vägen.

det är SÄKERT
Genom att från början lägga regler och rättigheter för vem som får se vad och under vilka förutsättningar kan man styra innehållets garanti. Inga tredjeparter som håller i några nycklar eller lösenord.

Är det här komplicerat och väldigt långt fram i tiden?

Besök oss på IBM Business Connect.  Där kommer vi i år att ha en monter för företagsspecifika resonemang kring hur Blockchain kan förändra arbetet via Bluemix. Om du inte hunnit fördjupa dig i Blockchain, kom förbi, vi har satt oss in i möjligheterna.

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook