Ännu svårare att ghosta med nya AirPods coola funktion och AI

Ett nytt patent tyder på att nästa Airpods Pro, som i dagligt tal kallas för Airpod Pro 2 och  som förväntas komma senare i år kan ha en ny funktionalitet. Airpods Pro och Airpod Max har en sensationell brusreducering som gör att du kan lyssna på musik eller arbeta hemifrån  utan att bli störd av massa bakgrundsljud. När man inte vill ha den perfekta ljudisoleringen som systemet möjliggör så kan man enkelt gå till Transparency Mode så att omvärlden läcker in. 

Det nya patentet upptäckt av William Gallagher på AppleInsider heter “Interrupt for Noise-Cancelling Audio Devices” och den nya funktionaliteten bakom patentet är ganska cool. Även om du har brusreducerande läge på nya Airpods Pro så kan du fortfarande höra världen när du behöver, till exempel när din partner försöker fånga din uppmärksamhet. 

Brusreduceringen kan exempelvis avbrytas när en person säger ett särskilt nyckelord till användaren. Man kan exempelvis ställa in nyckelorden “Kyckling eller nötkött” när man är på flygplanet och inte vill missa måltiden. Den nya funktionaliteten verkar använda röstidentifiering där dina enheter känner igen talarens röst och identifierar den som viktig. Deras röst kommer att släppas igenom dina hörlurar om de är en “förutbestämd kontakt”, beskriven som en “avbrottsbehörig kontakt”. Du kan också ställa in flera kontakter som “avbrytare”. Det som är också coolt är att den nya Airpods kan t.o.m. avgöra om den valda rösten talar till någon annan och inte alls dig och ignorera ett sådant intrång. 

Det är en cool teknik. MEN hur bra är det i verkligheten? Nu kan du inte säga “Oj, jag hörde inte, jag hade hörlurar i öronen” när din partner har bett dig att städa badrummet. 

För vidare läsning: https://www.forbes.com/sites/davidphelan/2022/01/23/apple-reveals-jaw-dropping-upgrade-for-airpods-pro-2/?sh=11e719f1523f 

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook