AI som HR-funktion

[:sv]

IBM vill ta fram det bästa sättet att se efter och ta hand om sina anställda – genom AI.

Trots det att IBM får in mer än 8 000 jobbansökningar per dag så vill företaget satsa på att se efter de som redan är anställda. IBMs VD Ginni Rometty berättar för CNBC att deras AI kan med 95% säkerhet beräkna om det finns anställda funderar på att lämna sin tjänst, och göra något åt det.

Läs intervjun med Ginni Rometty Här!

Rometty menar att det bästa sättet att nå ut till sina anställda är innan de väljer att lämna företaget skriver CNBC. Med hjälp av AI kan mönster utformas och det blir möjligt att se vad det är som får en anställd att vilja lämna, och på så sätt kan företaget hinna agera.

Att identifiera färdigheter och vägleda de anställda i sin karriär är något som AI ska kunna stå till tjänst med, något som ibland fattas vanliga HR-avdelningar. Genom att få en tydligare överblick i de anställdas färdigheter skapas möjligheter inför framtida projekt. IBMs AI “My Career Advisor” kan nämligen hjälpa anställda att se hur de kan utvecklas i sin arbetsroll och hålla motivationen uppe.

Mood Classifier – Vad säger din text om ditt humör? Testa här!

Med hjälp av AI kan det bli möjligt för företag att skapa en mer trivsam och utvecklande miljö för sina anställda. Funktioner som kompletterar vanlig HR ska kunna fånga upp varningstecken innan de hinner utvecklas, så att anställda känner sig nöjda med arbetsplatsen.

[:]

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook