AI identifierar de värsta höstrysarna på Netflix just nu

Hösten är här och det kan kännas skönt att krypa upp i soffan under höstrusket. Överraska din partner med att slå på en äkta rysare… Netflix har tagit hjälp av AI för att lista de kusligaste filmerna just nu.

Med fler än 100 miljoner prenumeranter runt om i världen ges Netflix möjligheten att analysera en stor mängd data som kan optimeras för att skapa nöjda tittare. Algoritmerna kan visa vilka serier som en konsument tittar och söker på igen, när ett program blir pausat, vilken typ av apparat som används för uppspelning eller om olika program visas på olika enheter. Utifrån det kan företaget förse tittarna med bättre rekommendationer och skapa en lyckad upplevelse.


Stranger Things kan rekommenderas till den som föredrar mildare spänning. 

Big data används även till att förutbestämma vad en viss typ av Netflix-konsument efterfrågar i en serie eller film för att därefter skapa det åt dem. Till exempel visade big data att majoriteten av tittarna var ett stort fan av Kevin Spacey och därför tvekade företaget inte en sekund med att förbinda sig med att producera hela två säsonger av House of Cards på en gång, utan att ens använda pilotavsnitt. Resultatet blev en 80% success rate för Netflixs original – serier, till skillnad från traditionella TV-serier som har en success rate på 30-40%.

Just nu har Netflix med hjälp av AI listat de kusligaste filmerna i höst som är såpass otäcka att tittarna inte vågar se klart hela filmen. Big data har nämligen analyserat fram att om minst 70% av filmen spelats upp men sedan stängts av är det på grund av att den är för obehaglig att titta på. Då kommer frågan om det inte bara kan innebära att konsumenterna ogillar filmen, men Netflix har kommit fram till att filmen hade stängts av tidigare om det var fallet.

Nedan listar Netflix de 10 filmerna som är för kusliga för att se klart på just nu:

Cabin Fever (2016)

Carnage Park (2016)

México Bárbaro (2014)

Piranha (2010)

Raw (2016)

Teeth (2007)

The Conjuring (2013)

The Human Centipede 2: Full Sequence (2011)

The Void (2016)

Jeruzalem (2015)

Så, vågar ni slå på Cabin Fever eller Piranha ikväll för att se om ni vågar titta på mer än 70%?

Läs mer om den intressanta artikeln om Netflix på Forbes.[:]

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook