8:e mars- en del länder firar Internationella kvinnodagen

Idag, den 8:e mars firar en del av världen Internationella kvinnodagen. Men, det finns ett till datum som kan vara ännu viktigare, nämligen den 11 februari, International Women and Girls in Science Day. Denna dag uppmärksammas av FNs Sustainable Development Group, för att lyfta vikten av lika tillgång och deltagande i vetenskap för kvinnor och flickor. 

För att belysa detta reser FNs Sustainable Development Group till Uzbekistan för att träffa tre unga kvinnor som nyligen deltagit i programmet Technovation Girls Uzbekistan. Detta är det största tekniska programmet för flickor och kvinnor i landet där deltagarna tillämpar sina färdigheter för att utveckla lösningar på verkliga problem genom teknik. 

Programmet är en global ideell organisation för teknisk utbildning som ger kvinnor och flickor möjlighet att bli tekniska entreprenörer och ledare och stöds av FN- organ inklusive IOM, UNFPA, UNICEF, UNDP, UNAIDS och andra partnerorganisationer i Uzbekistan.

Läs om dessa unga kvinnors tankar om teknik och deras planer här: https://unsdg.un.org/latest/stories/big-wins-start-small-steps-inspiring-girls-uzbekistan-become-tech-leaders 

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook