5 tips om API-strategier inför PSD2

[:sv]När betalningsdirektivet PSD2 genomförs i 2019 kommer i princip alla inom bank och finans att bli påverkade. Inte minst eftersom det uppkommer nya möjligheter för konkurrenter och tjänsteleverantörer att utnyttja bankernas interna data och externa marknadsinformation på helt nya sätt. Det kommer ske i realtid och i skala där bankens data blir en del av leveransen från ett annat företags egna tjänster.

Men hur ska då banker och finansinstitut som redan i dag funderar på sin resa in i API-ekonomi reagera? Vi hittade ett  whitepaper från IBM som visar ett intressant sätt att analysera potentiella användarfall inom den egna branschen.

Här är 5 bra punkter som tas upp, för att du ska upptäcka potentialen med PSD2 för ditt företag:

  • Identifiera de gemensamma företagsledarna för API-initiativ
  • Beskriv en API-identifieringsmetodik
  • Leverera bankspecifika exempel med hjälp av metodiken
  • Diskutera det nuvarande tillståndet för lagstadgade krav och branschstandarder
  • Ge rekommendationer för att starta ett API-initiativ

Dessutom har IBM skrivit djuplodande om hur ditt företag kan planera sin egen API-strategi och skapa en egen roadmap framöver. Varför inte se närmare på följande tankeexperiment.

  • Konsolidera och standardisera gemensamma APIer eller företagstjänster.
  • Sänk kostnaderna genom ett centralt förvar och index för företagsaffärstjänster som hämtar information om kreditvärdighet.
  • Accelerera digitala projekt och förbättra time-to-market med säker och snabb tillgång till företagstjänster av både interna och externa parter
  • Identifiera ett partnerskapsekosystem – särskilt ett utanför din egen industri – för att generera nya produkter och tjänster och därmed göra er mer konkurrenskraftiga.
  • Definiera nya affärsmodeller för att tjäna mer på den mobila marknaden. Erbjud ett brett utbud av relaterade eller komplimenterande tjänster genom att hitta nya styrkor inom det egna företaget som kan aggregeras med din partners förmågor.

[pdf-embedder url=”http://www.middlecon.se/wp-content/uploads/PSD2-cloud-middleware-apw12357usen-20170731.pdf”]

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook