5 fördelar med Cloudera Data plattform

Cloud

Middlecon & Cloudera

På Middlecon strävar vi efter att leverera de bästa lösningarna till våra kunder, därför samarbetar vi med några av IT-branschens mest innovativa teknikpartners. 

Cloudera är en ledande aktör inom datahantering och har sedan länge varit en nära samarbetspartner till oss på Middlecon. De erbjuder en rad olika verktyg och tjänster för att hantera stora datamängder vilket möjliggör mer avancerade analyser. Clouderas lösningar är skalbara som ger företag möjlighet att jobba effektivt med Big Data både on-prem och i molnet baserat på Open Source lösningar. Våra kunder som använder Clouderas lösningar idag är företag och organisationer som vill dra nytta av sina stora datamängder för att kunna fatta datadrivna beslut och förbättra sin verksamhet. 

5 fördelar med Cloudera Data plattform

  1. Flexibilitet och enkelhet: Med Cloudera Data Platform (CDP) kan företag samla in, lagra och bearbeta Big Data på ett effektivt och smidigt sätt. Plattformen är utformad för att vara skalbar och kunna hantera enorma datamängder och höga arbetsbelastningar.
  2. Hybrid och multicloud: CDP stöder hybrid molninfrastruktur, vilket innebär att företag kan hantera sina data både i privata och publika moln. För branscher som arbetar med känsliga data, till exempel myndigheter, bank och ekonomi, kan en hybridmolnmodell vara det bästa alternativet.
  3. Ansvarsfull AI och säkerhet: Cloudera är engagerade i att främja ansvarsfull användning av artificiell intelligens (AI). Med CDP kan företag implementera AI-modeller och stora språkmodeller på ett säkert sätt. Shared Data Experience Technologies (SDX) är designat för att säkerställa att hela företagets data i molnet är skyddat från första början.
  4. Machine Learning och AI: Cloudera erbjuder en komplett lösning för maskininlärning och AI genom sin CDP Machine Learning tjänst. Företag kan använda denna tjänst för att utforska, träna och implementera AI-modeller i olika tillämpningar. Idag används tillämpningar för artificiell intelligens och maskininlärning för att förhindra bedrägerier, förbättra kundservice och många andra användningsområden.
  5. Samlad plattform: CDP integrerar flera verktyg och teknologier för Big Data-hantering och analys, inklusive Apache Hadoop, Apache Spark, Apache Hive och mycket mer. Detta gör det möjligt för företag att hantera och analysera sina data på en enda enhetlig plattform utan behovet av att använda flera separata lösningar.

Cloudera Data Platform passar utmärkt för företag som vill ha en effektiv datahantering, flexibel molninfrastruktur och ansvarsfull användning av AI.

Bild: Överblick av Cloudera Data Platform

Stöd och expertis från konsulter med lång erfarenhet av Cloudera

Middlecon har levererat projekt med Clouderas lösningar i många år och kan erbjuda team och konsulter med hög kompetens inom Clouderas produkter och tjänster. 

Middlecon är Cloudera Hortonworks Gold Partner

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er att förbättra er verksamhet genom Clouderas lösningar?

Kontakta oss för ert nästa dataprojekt!

info@middlecon.se
08-410 557 00

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Share this post

Twitter
LinkedIn
Facebook