4 orsaker till att molnet är bättre

Företag flyttar sin verksamhet mot molnet i allt snabbare takt. Vi har alla hört om de stora fördelarna med detta men här kommer några värden som inte lyfts lika ofta. 

 Molnet sparar pengar åt ditt företag 

 På längre sikt kommer molnet att vara en ekonomisk framgång för ditt företag. Du behöver inte hyra in extra personal för att hamra på din server till exempel och bara det är en tillgångTraditionella servrar som behöver uppgraderas blir ofta kostsamma och om verksamheten inte ökar i den förväntade takten kan detta bli en ren förlust. Molnet är skalbart, det går både att upp och nedgradera till lämplig storlek. 

 Säkerheten är större när medarbetarna slarvar 

 McKinseys forskning visar att ökningen av anställda som arbetar hemifrån och trycket på vissa organisationer har risken för överträdelser ökat markant. Cyberattacker är ett allvarligt hot inom den alltmer digitaliserade affärsvärlden. Molndriven cybersäkerhet är alltid kraftfullare än din egen. En molnleverantör utan maximal säkerhet överlever inte i längden, därför används avancerade säkerhetsplattformar med artificiell intelligens för att upptäcka och förlama hot i realtid.  

 Att arbeta i molnet ökar samarbetet i ditt team 

 Cloud Security Alliance hävdar att 79% av företagen får önskemål om utökade funktioner kring fildelning och samarbetsmöjligheter. Orsaken är att möjligheten att ändra och läsa i filer i realtid ökat. Dessutom kan man befinna sig var som helst och ändå arbeta tillsammans. Fördelarna är faktiskt ännu fler. När dina anställda lättare får ihop livspusslet blir de lyckligare. Det blir möjligt att hämta och lämna barn på förskolan för att sedan återgå till jobbet. Glada medarbetare är alltid en vinst! 

 Molnet minskar ditt företags Co2utsläpp. 

 När företagets datahall minskar eller helt tas bort försvinner också behovet av el och kylning. Genom att dela filer reduceras utskrifter i ditt team, vilket både sparar på planeten och pengar. Men innebär inte att man flyttar till molnet bara att klimatavtrycket flyttas någon annanstans? Microsoft gjorde en studie där man fann att molnlagring kan vara mellan 79-93% mer energieffektivt än ett traditionellt on-premise datacenter. Molnet ger dig ett gott klimatkarma! 

 

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook