2021 – året då AI blir en standard?

AI har brett ut sig men inte riktigt fått fotfäste ännu. 2021 förutspås bli året då AI och machine learning verkligen tar fart.

Foto av ThisIsEngineering från Pexels

I många avseenden är AI-industrin fortfarande i “hantverksstadiet”, med experter och programvaruingenjörer som skräddarsyr system för specifika lösningar inom företaget.

AI har inte hunnit rota sig. Det finns inte tillräckligt med flexibla ekosystem eller leveranskedjor som möjliggör att innovationer kan skalas upp. Nu krävs pålitliga leverantörer med ett komplett utbud av specialverktyg för att bygga och skala AI-system och tillhandahålla driftskompatibla branschstandarder som säkerställer att dessa verktyg fungerar sömlöst tillsammans – överallt.

Kraften i AI och machine learning går inte att räkna bort. Vi står på kanten inför en tid med en uppsjö av disruptiva lösningar. Företag måste inse att AI krävs för att hålla konkurrenskraften uppe.

Trots detta akuta behov misslyckas de flesta nuvarande AI-projekt: cirka 80% når aldrig driftsättning och de som gör det är bara lönsamma 60% av tiden.

I rappporten State of the AI and Machine Learning 2020, påvisades att nästan hälften av de tillfrågade ansåg att deras företag ligger efter på sina AI-resor. Detta väcker frågan: vad är det som håller dem tillbaka?

Men nu utvecklas lösningar och nya system snabbt. 2021 kan vara året när en majoritet av AI-projekten äntligen börjar lyckas. Plattformar som IBM Cloud Pak for data, med kraften från IBM Watson är ett exempel. Det gör att du kan bygga, träna och distribuera maskininlärningsmodeller för nästan alla användningsfall.

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook