Yahoo’s 500 miljoner problem

Har du ett Yahookonto?

Säkert har du sett i pressen att Yahoo precis erkänt att de förlorat 500 miljoner personuppgifter. Intrånget skedde redan 2014 men det är inte förrän nu som det kommer ut.

Enligt Yahoo själva var det ”state-sponsored hackers” dvs hackare från annan makt. Tidigare i veckan har det florerat rykten om att Yahoo skulle bekräfta att 200 miljoner kontouppgifter hamnat på dark webs marknadsplatser, vilket tidigare avslöjats av en avhoppad hackare vid namn Peace of Mind som varit med i en rysk hackerliga.

Yahoo’s uttalande igår förefaller dock gälla en helt annan hackerattack. Storleken, tidpunkten och uppgiften om state-sponsored hackers gör att det inte går att enkelt sätta likhetstecken med dark web-incidenten. Det har alltså möjligen skett två enorma attacker varav en nu är bekräftad av Yahoo själva.

Det här kommer ut i samband med att Yahoo ska gå samman med Verizon. Säkerhetsfrågan ställer saken till sin spets ur ekonomisk synvinkel. Kommer händelsen att minska värdet på Yahoo’s affär på 4.8 miljarder dollar eller kan den till och med stjälpa den helt?

Datasäkerhet är en faktor som kan påverka ett företags värde. Tänker alla på det? I lilla Sverige finns en mängd företag med enorma kvantiteter av persondata: Spotify, IKEA och Klarna är några exempel. Men det är inte bara de stora som drabbas, att förhindra intrång blir allt viktigare även för mindre aktörer.

Den närmaste två veckorna kommer vi att blogga mer om hur man kontrollerar säkerheten kring sitt data och framtidens utmaningar.

Håll utkik!

 

https://www.wired.com/2016/09/hack-brief-yahoo-looks-set-confirm-big-old-data-breach/

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook