Terabyte blir petabyte – det här ska du tänka på

Data gravity är ett reellt problem som kommer drabba alla organisationer med stora mängder data. Är du förberedd på din nästa petabyte?

BIld av Jan Vašek från Pixabay

2021 IDC Cloud Data Storage and Infrastructure Trends Survey fick i uppdrag av Seagate att göra en undersökning. I den visade det sig att 25% av företagen använde en hybrid molntjänst idag, en siffra som beräknas öka till 47% inom två år.

Vad innebär detta för ditt företag? Jo, det som fungerat för dina terabytes kommer inte fungera för kommande petabyttes. Nu måste du anpassa dig och lägga en ny strategi. Mycket data blir mer data ju mer du analyserar det. Dessutom kommer du säkert också hantera data från många källor, som edge och det snabbt.

Som ett resultat av den ökningen kommer belastningen öka på nuvarande system om man inte byter till ett skalbart sådant. Nu måste applikationerna läggas nära ditt data så att det kan processas i realtid, inte tvärt om.

Det här är ett tvärt kast mot hur det varit traditionellt, där applikationerna varit i centrum.

Finns det en lösning? Självklart!

Data gravity är ett reellt problem, men det kan lösas. Med IBM Cloud® kan du bygga, modernisera och hantera stora mängder data oavsett vilken typ av molnlösning du behöver. När det går inte att bromsa utvecklingen, gäller det att hänga med i den.

Läs mer i den här artikeln

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook