Tänk mindre och fatta bättre beslut

big data Data science ibm gpt chatbot

Du är säkert väl förtrogen med fördelarna att ha Big Data på sin sida, men utnyttjar du verkligen möjligheterna optimalt när det gäller att få ut det mesta utav den?

Det finns tre primära analysmetoder som används idag.

De vanligaste är deskriptiv analys som tittar bakåt på vad som hänt tidigare och svarar på hur, när och var. Sedan har vi prediktiv analys som handlar om att se vad som kommer härnäst och förutspå sannolikheter.

Många fastnar dock här och det är riskabelt. Kravet på snabbare beslutstider ökar hela tiden. För som i allt annat, den som står still riskerar att hamna på efterkälken.

Lägger du till normativ analys, genom ODM – Operational Decision Management, mognar processen betydligt.

Nu automatiseras komplexa beslut genom att kombinera affärsregler, prognosmodeller och optimering. Den här typen av verktyg ersätter inte behovet av de tidigare två analysmetoderna, utan är den logiska fortsättningen på det arbete som de andra två redan gjort.

Genom ODM kan du snabbt och precist hitta de mest idealiska åtgärderna som kan vidtas. Det ger dig också underlag för att göra snabbare förändringar i förhållande till trender som annars kan ta lång tid att märka och anpassa sig till.

IBM har gett ut ett väldigt bra whitepaper om hur ODM som beskriver hur inte bara du, utan dina medarbetare kan dra fördel av att låta beslutsunderlaget hanteras automatiskt.

En jättebra beskrivning över hur man fattar smartare beslut – without angst

 

ODMforDummies.pdf.png

 

Läs även mer här: http://www.ibmbigdatahub.com/blog/analytics-and-power-decisions

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook