Talar ditt företag datorspråk än?

VD:n förstår inte datorspråk, självklart förstår de datan som presenteras i form av kalkylark, projektplan eller flödesscheman. Men generellt sagt är det fåtal VD:n som förstår datorspråk i form av ettor och nollor. En förbättring måste ske, företagen måste bli bättre på att tala datorspråk med tanke på att vi nu är på väg mot ett digital affärsverksamhet.

En ny life skill: Tala datorspråk

Paul malyon, chef för datakunskap i kreditvärderingsföretaget Experian säger att förmågan att kunna “tala data” bör betraktas som ett slags life skill, som att lära sig ett språk, spela musikinstrument eller veta hur man eldar med våra bara händer. Malyon menar att det är VD:n som sätter ribban på ett företag. Datakunskap på ett företag börjar med VD:n. Först när chefen börjar “Tala data” och uppvisar en nivå av datakunskap kan företaget utveckla en känsla av data ownership.

Enligt Experians 2020 Global Data Management Research Report säger 84% av de tillfrågade chefer att datakunskap är en grundkompetens som alla anställda behöver ha inom de kommande fem åren. Läs mer om undersökningen här

Malyon påpekar att om VD:n ska kunna utveckla en förmåga att tala datorspråk inom en snar framtid måste hon, han eller de hitta ett sätt att berätta en bra “data story”. Malyon föreslår att sättet att göra det är att använda nyckeltal för att bestämma framgången för data initiatives samt att uttrycka dessa mätvärden i ett affärssammanhang. Det ställer även krav på stöd från de anställda, som utgör den nya data-literate organisation. Att tala datorspråk är inte tillfälligt, det är framtiden. 

Idag lyfter ditt CV fram din utbildning, arbetserfarenhet eller din flytande spanska … och kan till och med innehålla en anteckning om vilka programvarupaket du är mest bekväm med.

Ditt framtida CV kan lyfta fram din förmåga att tala datorspråk!

 

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook