Säkrare kärlek på Valentines

Nätdejting skapar fler möjligheter för människor att träffas, men det är inte helt ofarligt att använda apparna. Stöld och hack av data är ett faktum. Använder du jobbtelefonen? Det kan vara farligt både för dig och ditt företag. Vi har samlat några handfasta tips för den med amorösa aspirationer. Håll dig säker!

Att dejta är ett äventyr. Ditt hjärta sätts på spel, du kan hamna i lätt förnedrande situationer och i värsta fall lämnar du erfarenheten med en tom plånbok. Ibland är inte ens hälften med vilje.

Numera behöver du inte vara on prem på själva dejten för att ha otur, det går att drabbas av olyckliga omständigheter på digital väg redan innan du mött ditt prospekt.

Singlar av alla åldrar använder dejtingappar för att hitta kärleken och det verkar gå bra! I USA har man räknat ut att hela 66% hittar en partner online.

MEN, eftersom den kärlekskranke ofta har en väldigt dålig säkerhetslösning på mobilen eller plattan, finns stora risker att någon olovligen kommer åt personlig information. Det blir synnerligen känsligt när man tänker på hur många som använder sin jobbtelefon för kärlekens många appar. Utvecklaren som planerar att hantera persondata bör lägga extra vikt vid att inkludera ett bra säkerhetstänkande längs med vägen.

Nu borde jag skriva att exempelvis IBM Security är en enkel lösning på problemet, och så är det till viss del, men ibland är det inte själva tekniken utan handhavandet av användaren som ställer till det. Ställer dejten frågor om vad familjens hund hette när du var liten? Det kan mycket väl vara ett enkelt fiske efter lösningen på en säkerhetsfråga för att återställa ditt lösenord.

Alla typer av intrång är måhända inte ovälkomna när det kommer till dejtingaktiviteter, men när individens eller företagets känsliga uppgifter är i fara kan det vara god idé att ligga steget före.

Så innan du går på dejt, kom ihåg att hålla privatlivet privat, håll dig säker och skaffa ett bra skydd för ditt data också.

Läs mer i IBMs rapport om hur riskerna ser ut för företag när personalen dejtar.

 

Ha en underbar Alla Hjärtans Dag!

 

 

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook