E-handel med PEPPOL ökar i Sverige

[:sv]Ehandel med PEPPOL ökar i Sverige. 2018 ska alla myndigheter ha en liknande lösning, men även privata aktörer borde titta närmare på tekniker.[:]

Ekonomistyrningsverket har undersökt status på statens arbete med e-handel och PEPPOL. I sin rapport till regeringen konstaterar de att över hälften av de statliga myndigheterna i Sverige var anslutna i slutet av 2015.

I rapporten konstateras att många myndigheter jobbar aktivt och vill förbättra sin användning av e-handel för att effektivisera sina inköp. Arbetet med att ansluta fler myndigheter och leverantörer kommer att fortsätta framöver. Man måste uppfylla de kommande kraven som säger att alla myndigheter ska vara anslutna till PEPPOL november 2018. ESV kommer att följa upp utvecklingen halvårsvis.

ESVs krav skapar intresse för PEPPOL

”Vi märker tydligt att intresset för PEPPOL från både offentlig och privat sektor har ökat enormt sedan ESV offentliggjorde sitt krav. Vi får många förfrågningar och allt fler anmäler sig till våra frukostseminarier om PEPPOL för att få mer information”, säger Karin Lidberg, Product Owner och ansvarig för PEPPOL på Pagero. ”Våra kunder kan faktiskt redan nu uppfylla det kommande kravet, eftersom Pagero är en godkänd accesspunkt i PEPPOL. Via vårt nätverk Pagero Online kan våra kunder nå alla registrerade mottagare i PEPPOL, både i Sverige och internationellt.”

PEPPOL är också intressant för privat verksamhet. Vi tror att det finns stor potential för flera aktörer.

Vill du veta mer? Se filmen nedan, du kan också anmäla dig till årets träff för Sterling User Group, där PEPPOL finns på agenda. Se i vår eventkalender för mer information.

[:]

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook