On-premise, det lättare målet för hackers?

big data Data science ibm gpt chatbot

Vi lever i en värld där dataintrång sker dagligen. Tror du att ditt data data on-premise är säkrare än molntjänster? I så fall kan det vara dags att titta på vart utvecklingen är på väg. David Linthicum skrev i dagarna en tankvärd artikel om just detta.

Dataintrång drabbar fler företag än man tror, men det blir sällan påkommet. Hackern som vill tanka ut data utan att märkas, kan med ambition och kunskap lyckas med det obemärkt. Och det är inte bara jättarna som Hilton som drabbas. Även mindre företag har data som är av intresse i form av exempelvis kundregister.

Men mitt data finns on-premise så har jag har kontroll på det, för jag kan min säkerhetslösning!

cloudsecurity.jpg

Problemet är att det kan även den hacker som ger sig på dig. Faktum är att han förmodligen ser dig som det lättare målet. Särskilt om du som många andra sitter med en mix av ny och gammal teknologi vilket kan försvaga de vattentäta skotten. Med åldrande teknologi och en befintlig säkerhetslösning som kämpat på länge kan hackers ta sig in förhållandevis enkelt.

Cloudleverantören däremot, lever i en konstant paranoia. Det krävs bara ett intrång och företaget är ute ur branschen. Hen håller koll på hela stacken genom att genomföra konstant analys av mönster och använda AI-system. Teknologin är modern och riktad för att bemöta en riskfylld realtid. En klok cloudleverantör lägger gott om tid på att inte bara vara jämns upp med utvecklingen utan även tänka steget längre.

Har din IT avdelning resurser till det?

På grund av att man har en homogenare kärna så kan Cloud idag anses som en säkrare plattform. Med detta sagt kommer man ändå att behöva bra strategier, planering och teknologi för att säkra data och appar. Kryptering och IAM är två exempel. Cloudleverantörerna är redan där och kan anpassa sig eftersom deras teknik redan är modern och uppdaterad.

Marknaden för molntjänster går stadigt uppåt. Det är dags för IT att på allvar vända blicken molnet istället för att titta på de gamla hjulspåren i backen.

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook