När robotar tar över världen

[:sv]

Nytt är läskigt. Framför allt så finns det många som tycker att ny teknik är extra läskigt. Vad händer med oss när robotar tar över, och vad ska vi göra när allt inte riktigt går som planerat?

 

AI och robotar blir en större och större del av vardagen för många, till exempel i sin mobiltelefon, i TV:n eller AI-assistenten hemma. Maskiner lär sig själva att lösa uppgifter utan mer specifika riktlinjer och blir smartare och smartare hela tiden. Men blir människan utklassad av AI? Detta är en fråga som behandlas i The conversation och svaret kan för många tänkas lugnande.

    • Läs hela artikeln här!

 

Vi läser att AI kan lära sig, och klassas därför som smart, men faktum är många saker inte är en match för människor. Vid problemlösning går en AI igenom alla möjliga olika scenarion för att nå fram till en lösning, men i själva verket så kan alltså små barn lära sig genom att se någon lösa ett problem en enda gång. Människor, till och med väldigt små barn, har förmågan att skaffa en världsuppfattnig som inte en AI kan, och även om AI kan lära sig många specifika saker så har den inte mångsidigheten som en människa. 

 

Så för att lugna alla er där hemma vill vi presentera några robotar som antagligen inte kommer ta över världen inom den närmsta tiden.

[:]

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook