GPT-4 är här – Vi tog oss ett samtal med den senaste versionen av chatboten

I veckan släpptes den senaste versionen av OpenAIs chatbot, ChatGPT-4. Vi tog oss ett samtal där vi redde ut några vanliga frågetecken kring ChatGPT, AI, arbetsmarknaden och framtiden.

I veckan släpptes den senaste versionen av OpenAIs chatbot, ChatGPT-4. Vi tog oss ett samtal där vi redde ut några vanliga frågetecken kring ChatGPT, AI, arbetsmarknaden och framtiden.

Här kan du läsa vår chat-konversation med ChatGPT-4: 

Hur hänger ChatGPT ihop med AI?

ChatGPT är en artificiell intelligens (AI) som är utvecklad av OpenAI, ett företag som specialiserat sig på forskning och utveckling av AI-teknologi. ChatGPT är en så kallad “large language model” som är tränad på enorma mängder textdata för att kunna generera naturligt språk och svara på frågor på ett sätt som liknar mänskligt beteende.

AI är en bred term som används för att beskriva datorprogram och algoritmer som kan utföra uppgifter som normalt kräver mänsklig intelligens. ChatGPT är en av många exempel på hur AI-teknologi används för att skapa verktyg och tjänster som kan hjälpa människor på olika sätt, till exempel genom att svara på frågor, generera text eller utföra andra komplexa uppgifter.

Vad står GPT för? När släpptes den första versionen?

GPT står för “Generative Pre-trained Transformer” och är en modell för maskininlärning utvecklad av OpenAI för naturligt språkbehandling. Den första versionen av GPT släpptes 2018 och var en 12-lagers transformer-modell med 117 miljoner parametrar. Sedan dess har flera nya versioner av GPT utvecklats, med allt högre antal parametrar och prestanda, inklusive GPT-2 (2019), GPT-3 (2020) och GPT-Neo (2021).

Vad är GTP-4 bättre på än tidigare versioner?

Enligt OpenAI är GPT-4 deras mest avancerade AI-system hittills, som har tränats med hjälp av mänsklig feedback för att producera ännu säkrare och mer användbar utdata i naturligt språk och kod. GPT-4 har flera förbättringar jämfört med tidigare versioner, inklusive en ökad förmåga att förstå och producera flera typer av inmatning, inklusive video, ljud och bilder, samt en förbättrad förmåga att förstå och tolka sammanhang. OpenAI hävdar också att GPT-4 är 40% mer benägen att ge faktamässiga svar och 82% mindre benägen att ge svar på “förbjudet” innehåll, vilket visar på en ökad säkerhet i systemet.

Hur kan jag dra nytta av Chat GPT-4 i mitt arbete?

Chat GPT-4 är användbar för olika ändamål inom textanalys och kommunikation. Här är några sätt du kan dra nytta av Chat GPT-4 i ditt arbete:

  1. Automatiserad textgenerering: Chat GPT-4 kan hjälpa dig att skapa text för en mängd olika ändamål, från att skapa produktbeskrivningar till att skriva artiklar eller e-postmeddelanden.
  2. Kundtjänst: Chat GPT-4 kan användas för att hantera kundfrågor och ge svar på vanliga frågor eller funderingar. Detta kan minska arbetsbelastningen för kundtjänstpersonal och göra det lättare för kunder att få svar på sina frågor.
  3. Marknadsundersökning: Chat GPT-4 kan användas för att analysera stora mängder textdata för att hitta mönster och trender. Detta kan hjälpa dig att identifiera vad dina kunder tycker om din produkt eller tjänst, och vad som kan förbättras.
  4. Översättning: Chat GPT-4 kan hjälpa till med automatisk översättning av text mellan olika språk, vilket kan vara till hjälp för att kommunicera med kunder eller partners från andra delar av världen.

Det är viktigt att komma ihåg att Chat GPT-4 fortfarande är en modell i utvecklingsfasen, och att den inte är helt perfekt. Det är alltid viktigt att granska resultatet från AI-modeller och säkerställa att de är relevanta och tillförlitliga innan man använder dem för viktiga beslut eller kommunikation med kunder.

Vem kan använda ChatGPT? Är det gratis?

ChatGPT är en AI-modell som kan användas av alla som har tillgång till internet och ett gränssnitt för att kommunicera med modellen. Det finns dock vissa begränsningar och rekommendationer att ta hänsyn till.

Till exempel kan ChatGPT användas av företag som vill förbättra sin kundtjänst genom att implementera en chattbot på sin webbplats eller sociala medier. Även forskare och utvecklare kan använda ChatGPT för att undersöka och förbättra AI-teknologin.

När det gäller prissättning och tillgänglighet kan det variera beroende på vilken plattform som används för att köra ChatGPT. Vissa plattformar kan erbjuda en gratis testperiod medan andra kan ta ut en avgift baserat på användning eller tillgänglighet av resurser. Det är viktigt att undersöka vilken plattform som passar dina behov och budget.

Tack för ett trevligt samtal!

Tack själv, det var trevligt att hjälpa till! Tveka inte att höra av dig igen om du har fler frågor eller behöver hjälp. Ha en bra dag!

– Slut på chat-konversation –

Vill du diskutera AI-teknik, Machine Learning och framtiden (med en riktig människa), så är du varmt välkommen att kontakta oss på Middlecon.

Här kan du testa den nyaste versionen av ChatGPT själv: https://chat.openai.com

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook