Girlpower! Alla kan lära sig programmera i R för AI

Det finns en allmän myt om vem som kan bli programmerare. Det är det dags att slå hål på den!

För vem kan bli proffs på kod? Krävs det att man lämnat moderlivet med manligt kön och ett tangentbord i handen? Måste man ha skrivit sitt första program vid 10 års ålder för att vara framgångsrik?

Svaret är nej! Se exempelvis på Gabriela de Queiroz, senior engineering och data science manager på IBM som Business Insider skrev om.

Gabriela kommer från Brasilien där hon studerade epidemiologi och jobbade tidvis som musikproducent.  I vuxen ålder hon lämnade Brasilien för USA och beslöt sig för att ta en helt annan riktning. Hon läste för att bli data scientist och under den tiden började hon också bli nyfiken på AI. Därifrån var steget inte långt och lärde hon sig att programmera R. 

Utan förkunskaper, som fullvuxen.

Det var 2012. 

Sju år senare har hon en ledande position inom data science på IBM och driver föreningen R-Ladies för kvinnor som vill eller kan programmera R. Gabrielas resa har gått från att vara invandrare i USA till världsomspännande inspiratör för att bryta könsbarriärer i en för tillfället mansdominerad bransch.

Vill du börja ta till dig den nya AI tekniken genom att sätta spaden i jorden finns alltså alla möjligheter oavsett om du är 20, 35 eller 55 år gammal.
Det handlar om passion. Det är fullt möjligt att välja en ny väg idag.

Det finns många möjligheter och många bra språk att välja på. Om du vill följa Gabrielas fotspår, ladda ner exempelvis R studio. Det är helt gratis och språket kan användas i programmering tillsammans med exempelvis IBMWatson som har allt du behöver för att utveckla mot AI. Som om du funderat på det – gör det nu.

Ingenting är omöjligt!

Nyfiken på mer? Läs även Veckans Affärers artikel om Gabriela

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook