Gamla i gemet

big data Data science ibm gpt chatbot

På alla IoT och Big Data event och presentationer finns skrämselpropagandan kring disruptive competition i form av Über, världens största Taxibolag som inte äger en bil och AirBnB, som är världens största hotell utan att äga en endaste säng.

Jag tycker det är dags att vi tar fram exempel där ”gamla” företag har hängt med i utvecklingen och lyckats leda den.

Ett exempel är ju banken. Banken började ju på en bänk i Venedig för sisådär 600 år sedan. Den har sedan dess lyckats gå igenom flera teknologiskiften. Från att vara ett manuellt bankkontor till kreditkort, telefonbank, internetbank och på senare tid mobilbank med tjänster som Swish och norska Vips.

Banklösningar bygger på vissa grundprinciper som att kontanter bara kan finnas på ett ställe vid en given tidpunkt, antingen i din plånbok eller i min plånbok, aldrig i bådas eller i ingens.

Dessutom finns kontanter alltid tillgängliga, har du hundra kronor i din plånbok kan du alltid ta ut dessa och betala.

För att skapa elektroniska kontanter behöver du alltså bygga system som alltid finns tillgängliga och där kontanterna endast finns på ett ställe.

Är du ett av de företag med en gedigen historia som avser att även finnas i morgon? Kom på Data Server Day den 19 maj. Där får du veta mer om hur Middlecon och IBM skapar lösningar som alltid är tillgängliga, där data befinner sig på rätt ställe, och inget data kommer försvinna.

In the era of Internet of Things och Big Data är detta allt viktigare.

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook