Utveckla smartare – med din digitala tvilling

Digitalisering kräver allt snabbare och smartare metoder för att nå marknaden med nya produkter. Bland de mest disruptiva teknikerna just nu finns ”digital tvillingar”, skapade med data från Internet of Things.

En digital tvilling är en i alla avseenden identisk virtuell kopia av ett fysiskt objekt och med samma livscykel.

Metoden används för att på ett intelligent sätt förstå svaga punkter, utvecklings- och servicebehov över tid. Något som är fullt möjligt med en skapad tvilling som lever och reagerar precis som det verkliga tinget. Det gör att man kan dra slutsatser i god tid innan något går på tok.

Bugatti använde exempelvis tekniken vid konstruktionen av sin W16motor. För oavsett om du betalat 2miljoner dollar för bilen eller om du är föraren som susar fram i över 300km/h är du glad att bilen redan är väl testad genom hela sin livscykel.

Bugatti W16 har 16 cylindrar, genererar 1000 graders hetta och tillräckligt med energi för ett villakvarter i December.

Den som inte har råd med en Bugatti behöver dock inte vara ledsen, det finns fortfarande möjligheter även för dig. IBMWatson är ett verktyg som tillsammans med sensorer och lite ingenjörsanda kan sätta sprätt på familjens Skoda.

Läs mer på IBMs hemsida om möjligheterna med digitala tvillingar.

 

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook