Bob Dylan är bättre

big data Data science ibm gpt chatbot

Att Watson sopade banan med de medtävlande i Jeopardy för några år sedan känner väl de flesta till. Nu verkar det vara dags för nya territorier. IBMs senaste lättsamhet är mötet mellan maskin och Bob Dylan.

Watson har läst alla Bobs sångtexter, och gör en snabbanalys av dem som är hyggligt rättfram och sammanfattas i två påståenden. Vad är detta då bra för? Kan man använda Watson för att skriva bättre låttexter? Bob föreslår ett samarbete. Det vore spännande att se ett resultat av det, samtidigt som man kan undra om kombinationen lyrik + analytics kommer förbättra eller försämra framtidens kulturutbud.

Watson erkänner att han aldrig känt kärlek, men tydligen finns numera ett musikaliskt intresse. I slutet av filmen är det nästan lite skönt att notera att han inte bemästrar allt som vi människor håller på med. För ärligt talat, sångrösten är ett epitet som IBM har kvar att jobba på.

På den punkten är Bob Dylan garanterat bättre.

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook