Big Data-event hos IBM i Kista

big data Data science ibm gpt chatbot

I onsdags och torsdags förra veckan hölls IBM Big Data & Analytics Technical Summit på IBM Client Center i Kista. Vi deltog under onsdagen och fick vara med om bra dragningar om bland annat Watson Analytics, InfoSphere Big Insights, DB2 BLU, PureData for Analytics och InfoSphere Streams. Vi drog vårt strå till stacken genom att vår försäljningschef Bård Hakkestad pratade om tekniska och ekonomiska urvalskriterier för att välja rätt Big Data-lösning.

För att välja optimal lösning kan man med fördel utvärdera de olika alternativen utifrån följande fem kostnadsområden:

1.     Datakällor (Private, public och commercial data)

2.     Transformation av data

3.     Lagring av data

4.     Identifiera mönster i data

5.     Distribution av insikten 

Det är vanligt att företag endast utvärderar utefter en eller ett fåtal av dessa kostnadsdrivare, vilket kan resulterar i att man väljer en onödigt dyr lösning. Det finns även en risk för att att det under projektets gång dyker upp överraskande kostnader.

 

En av dagens höjdpunkter var utan tvekan keynotespasset av Alys WoodwardIDC. Hon hävdade att Sverige och övriga norden ligger ca 2 år efter övriga länder i västeuropa när det gäller Big Data. Hur långt har ni kommit med era Big Data-satsningar?

 

IMG_0091 (1).JPG

När dagen led mot sitt slut bjöd vi på lite drickbart i vår Middlecon-bar.Här ser ni vår säljare Sofie bakom baren.

Tack till alla som kom och minglade med oss!

 

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook