Är dina visioner som Teslas?

big data Data science ibm gpt chatbot

Tesla har precis visat upp sin nästkommande sedan Model3 som släpps 2017. Inget Co2 utsläpp, autopilot och extrem säkerhet. Det är en sjujäkla elbil de byggt ihop. Entusiasmen är stor. Samma dygn som bilen visas finns över 130.000 beställningar lagda.

Teslas tidigare bilmodeller var dyra och producerades i mindre mängd. Men tack vare dessa har man nu kunskap och teknologi för att göra en medeldyr bil med en massa smart teknologi.

Redan tidigare har vi fått exempel på hur Tesla använt Internet of Things till sin fördel. För något år sedan blev varsin bil från Tesla och GM återkallade i USA på grund av brandrisk. GMs förare fick snällt inställa sig i verkstaden. Tesla uteslöt bilmekanikern helt. Bilarnas mjukvara uppgraderades remote och 29.000 ägare kunde puttra vidare till jobbet utan problem.

Innovation och teknik är en förutsättning för att överleva i framtiden. Den som är klok undrar redan nu:
Är jag med i bilen eller står jag och väntar på bussen?

Den nya Model3 basversion kommer levereras för $35.000. Den kan göra 0-100 på 6 sekunder. Men det kan ändras. Tanken är att din nya Tesla ska bli både bättre, säkrare och snabbare allt eftersom din bil uppdateras via molnet.

Du köper i princip en bil som fortsätter vara under utveckling medan du använder den. Internet of Things har massor av potential, det som krävs nu är visioner där den utnyttjas. Framtiden kräver att företag tänker i nya banor.

På Data Server Day kommer Mats Axelson, som jobbat med utveckling av Internet of Things på bland annat storföretag som Volvo, att berätta om projekt som han har varit inblandad i. Har du tid och intresse för att lära dig mer om Intenet of Things, anmäl dig här.

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook