IBM WATSON skapar världens första AI-kompanion i rymden!

“In the past, flying brains and machines with human-like personalities were only fantasies found in science fiction films and books – such as Simon Wright, the flying brain, in the cartoon series “Captain Future”.”

Men nu blir tanken på en AI-följeslagare verklighet! Genom en unik kombination av rymdteknik och IBM Watsons CIMON!

För att verkligen kunna hjälpa besättningen måste CIMON kunna flytta sig självständigt i viktlöshet. För detta ändamål utrustade Airbus honom med 14 interna fläktar, vilket ger honom möjlighet att flytta och rotera fritt i alla riktningar. Om adresserat kan CIMON vända sig till personen och reagera genom att nicka eller skaka. CIMONs orienterings-, navigations- och styrfunktioner testades under den 31a DLR-paraboliska flygkampanjen den 8 mars i Bordeaux för att säkerställa att han är optimalt förberedd för användning i permanent viktlöshet.

Se detta mission genom CIMONs egna ögon här!

IBM Watson är nu på rymduppdraget som en del av CIMON, DLRs teknologidemonstratör. Med sin AI-baserade kunskap och personlighet kan han interagera med besättningen och hjälpa till med vetenskapliga experiment. CIMON kan behandla texter, språk och bilder, samt känna igen besättningsmedlemmarna – och förbättra vår mänskliga kompetens genom att förstå komplexa data.

Precis som hans mänskliga kollegor måste CIMON genomgå särskild träning innan hans första uppdrag till ISS börjar. Som förberedelse utbildades han av experter för att lära sig en mängd saker, till exempel de tekniska detaljerna i ISS, men även samt Alexander Gersts favoritlåtar.

 

Läs mer om det intressanta uppdraget här på IBMs hemsida.[:]

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook