Digitalisering på tapeten

 

Midsommarhelgen är nu över, och just det traditionella och välbekanta uppskattas av många. Tur nog så finns det fler saker under den här varma och soliga delen av året som är återkommande, och för många även en spännande upplevelse att ta del av varje år: Almedalsveckan.

 

I takt med det mer och mer digitaliserade samhället är det inte bara rimligt, utan också otroligt nödvändigt att ämnet tas upp mer i politiska sammanhang. Det märks tydligt att digitalisering och artificiell intelligens tar en större plats i programmet, och bara genom en enkel sökning på Almedalsveckans programsida får vi upp 46 st träffar på seminarium om artificiell intelligens.

 

Här kan du frisöka på Almedalsveckans programsida

 

Det som tycks vara de hetaste ämnena under årets Almedalsvecka är AI inom vården och inte minst etik och moral. Frågor som vart digitaliseringen tar oss, och hur vi kan påverka det att främja samhället finns på tapeten, och även de problem som kan uppkomma med digitaliseringen kommer diskuteras.

 

Även fler ämnen som vi tagit upp tidigare finns med på programmet. Bland annat kommer TRR Trygghetsrådet prata om fördomsfria algoritmer och rekrytering med hjälp av AI. Finns det verkligen fördomsfria algoritmer, och vem äger rätten att tolka personlig data?

      • Läs om TRRs seminarium här!

 

Sist men inte minst kan vi tänka oss att den heta snackisen just nu, Deep fake, kommer dyka upp på de flesta seminarier mer eller mindre. Bland annat kommer Nätverket för artificiell intelligens och maskininlärning vid Lunds Universitet ta upp ämnet, och även diskutera hur AI kan hjälpa oss att avslöja och motverka desinformation.

      • Läs mer om seminariet av Nätverket för artificiell intelligens och maskininlärning vid Lunds Universitet här!

 

 

 

 

 

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook