Vinet blir vetenskapligt med IBM Watson

Att skapa vin är ett gediget hantverk med hundraåriga anor där kunskapen ofta förs vidare från en generation till en annan. För att få till en bra cuvée krävs förstås fingertoppskänsla, men allt går inte att styra. Väder och vind påverkar slutprodukten varje år, förutsättningar som förändras allt snabbare med tanke på förändringarna i vår globala miljö.

Hur gör man då?

Bodegas Cepa 21, del av Moros företag i Ribera del Duero i Spanien har valt att gå vetenskapligt tillväga för att avslöja tidigare viners magi.

Tillsammans med Efor, Europeiska Universitetet och IBM ska man nu hitta nya insikter genom att använda IBM Watson, körd i IBMs Public Cloud, för att analysera väderdata från The Weather Company med historiska data om viner som förvaltas av Regulatory Council of the Ribera del Duero.

Tanken är att resultatet ska hjälpa Bodegas Cepa 21 att fatta bättre beslut utifrån egendomens mark för att få så bra resultat som möjligt. Allt för att kunna vara mer exakta och produktiva, men också för att minimera framtida risker.

Projektet är ett tydligt exempel på hur IBM offentliga moln kan hjälpa kunder i alla branscher att få tillgång till de senaste teknikerna i en öppen och säker miljö, var som helst.

Teknikerna som använts i lösningen inkluderar Watson Studio, Cognos Analytics och Watson Machine Learning, som alla körs på IBM Public Cloud.

Bodegas Cepa 21 gillar att kombinera hantverk och teknik. En helt ny värld av möjligheter öppnar sig för vinmakarna, allt för att du ska få ett ännu bättre vin till helgen.

 

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook