Framväxten av hybrida moln har skett eftersom behoven ökat av att kunna segmentera information beroende på säkerhetsklassning men också för att alla datadrivna företag vill få en bra översiktsbild av hela sin miljö.

Att flytta data eller information mellan det privata molnet och det publika kan inte bara optimera säkerheten utan även verksamhetens kostnader. Ett bra exempel är att man hanterar affärskritisk information och tjänster i den privata delen medan exempelvis företagets webbplats driftas i det publika molnet.

Så hur svårt är det att gå vidare till ett hybridmoln?

Faktiskt inte så svårt som man kan tro. IBM Cloud Pak är en av de mest innehållsrikaste erbjudandena på marknaden. Det kan läggas var som helst, även ovanpå lösningar som inte drivs med IBMs programvaror tack vare Red Hat® OpenShift®, den marknadsledande hybridmolnbehållaren. Med Red Hat OpenShift kan alla företag utveckla och konsumera molntjänster var som helst och från alla moln.

IBM erbjuder också IBM Cloud Pak® lösningar, en AI-infunderad mjukvaruportfölj som körs på Red Hat OpenShift. Dessa lösningar kan hjälpa organisationer att föra den digitala omvandlingen framåt med datainsikter, förutsägelse, säkerhet, automatisering och modernisering, i alla molnmiljöer.

IBM har de mest kvalificerade och erfarna praktikerna inom hybridstrategin, som arbetar över branscher för att omforma processer och applikationer för att påskynda affärsomvandlingen.

För organisationer med mycket legacy-system kan hybridmolnet vara ett första steg för att både lära sig men också för att kunna underlätta digitalisering i verksamheten.

Läs mer om hybrida lösningar med IBM Cloud Pak® här
Och mer om Red Hat® OpenShift® här

https://youtube.com/watch?v=2pOaOnP9Ns0