Treat or Trick? Nu knackar Halloween på dörren!

Halloween är ju tiden för att skrämmas, Gröna lund och Kolmården öppnar särskilt för att skrämma oss. Gator och affärer dekorerade med pumpor och skeletter  är också här till för att skrämma oss. 

Nu när höstmörkret kryper fram blir vi väl också lite skrämda av AI och robotar. Det är ju många populärkulturella referenser till AI och robotar som onda. Filmer som I Robot, Chappie, The Sentinels, mm har blivit en av källorna till vår rädsla för AI och robotar. Men är AI och robotar verkligen något man bör vara rädd för?

AI och robotar är ju bara ett verktyg för oss människor, som gör att vi kan skapa en bättre framtid. Dock är det viktigt att skapa styrsystem för dessa verktyg så att de gör det vi vill. TV- serien “Foundation” som går nu på Apple TV (trailer till serien hittar du här) är baserad på Isaac Asimovs science fiction noveller. Isaac Asimov formulerade “Robotikens tre lagar” som lyder som följande: 

  1. En robot får aldrig skada en människa eller, genom att inte ingripa, tillåta att en människa kommer till skada;  
  2. En robot måste alltid lyda order från en människa, förutom om sådana order kommer i konflikt med första lagen; 
  3. En robot måste skydda sin egen existens, såvida detta inte kommer i konflikt med första eller andra lagen. 

Robotikens lagar: https://sv.wikipedia.org/wiki/Robotikens_lagar

Se intervjun med Andrea Risberg, Program Manager på AI Sustainability Center, för att få mer kunskap om AI

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook