Pepper vs Trump for president

Ta en robot och skotta in IBMs Watson i leken. Det blir en spännande kombination. Jättespännande faktiskt. Pepper släpps i 1000 robotar per månad och de är bortsålda på 1 minut.

Tyvärr säljs de flesta till en japansk smartphonekedja (Ja, Middlecon har undersökt möjligheterna att köpa en egen men vi är inte snabba nog) som vill dryga ut sin personal med lite personlighet. Varför inte satsa på en stadig mekanisk variant istället för att hoppas på att en likvärdig mänsklig varelse ska ramla in genom dörren?

Pepper kan inte plocka tvätt, fixa kopieringsmaskinen eller diska. Tyvärr! Däremot har Pepper egna känslor och anpassar sig till hur omvärlden mår. Något att ta efter för världens ledare. Donald Trump skulle helt klart behöva lite träning i ämnet efter att ha förolämpat en handikappad journalist till exempel.

Förhoppningsvis kan vi snart använda en robot för att träna upp de med bristande EQ.
Ett litet teknologiskt steg mot en bättre värld.

Förmågan att tolka känslor och gensvar är ju faktiskt inte självklar för oss människor. Pepper kan detta. Donald däremot, förefaller mindre bra på det om man tänker på hur han uttrycker sig i media. Trots detta är han ett starkt kort till USAs presidentpost.

När jag ser filmen nedan över vad den lilla gullroboten kan göra undrar jag om vi inte ska skippa mellansteget och ha en Pepper som president för ett av världens rikaste länder? Med Watson fullt ut är hen inte bara en snäll typ utan även en ledare med avsevärd kunskapsbank, trendkänsla och utmärkt analysförmåga.

 OBS! Det finns undertexter att sätta på för dig som inte förstår japanska.

Nåja. I slutändan är vi ännu inte framme i någon utopi. Det finns fortfarande lägen där man och maskin är detsamma. Jag kan sätta pengar på att vare sig Pepper eller Donald har dammsugit under sängen det senaste året.

När Pepper väl har lärt sig det kommer dock Middlecon garanterat skaffa sig en egen. För vem vill inte spendera dagarna med en individ som har en trevlig personlighet, byst med touch screen och stora tindrande ögon?

– – –

Vill du veta mer om det kognitiva som är på gång i framtiden rekommenderar jag att du håller ett öga på twitter, #CDSD2016 som står för Cognitive Data Server Day den 19e Maj. Då kör vi en ny spännande dag av föreläsningar som kommer få förra årets Big Data Server Day att blekna i jämförelse.

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook