Hur säkra är vi på aprilvädret?

[:sv]

Vi är inne i den första veckan av april och som varje år i vårt avlånga land blir planerandet efter vädret svårare under den här tiden på året. Tillgången till väderprognoser direkt i mobilen är nu mer en självklarhet, och bekvämligheterna är något vi gärna blir mer och mer vana vid. Beskeden om vädret kan däremot variera kraftigt hos olika väderkanaler, som till exempel gällande lördagens väder i huvudstaden.

Väderprognoser förklaras som vetenskapliga förutsägelser om hur vädret blir och detta baseras på meteorologers väderobservationer från bland annat väderstationer och satelliter. Genom att använda teknik som kan samla in data och analysera atmosfären kan man se mönster och baserat på det förutse framtida väder. Enligt SMHI får Stockholm fortsatt vackert vårväder, med strålande sol på lördag och utan ett enda moln på himlen, samtidigt som The Weather Channel inte alls vill lova lika mycket. På deras hemsida förutser de liknande temperatur som SMHI men i motsats till vackert vårväder får vi besked om att det är 40% risk för regn under förmiddagen. Det som gör att att det är svårt att förutsäga vädret tycks främst bero på atmosfärens komplexitet, snarare än begränsad datorkapacitet.

Enligt Fokus krävs det insamling av större mängder data för att prognosen ska kunna bli mer träffsäker. På Inverse kan vi läsa att vi däremot mer och mer träffsäkra i väderprognoserna med ungefär en dag per decennium. Däremot kan minsta förändring i atmosfären resultera i stora förändringar i hur vädret faktiskt blir.

[:]

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook