DashDB försvinner (nästan)

[:sv]IBM har meddelat att DB2 numera heter Db2. En omställning som kan verka liten på pappret men som är genomgående i grunden.

Varför stort D och litet b? IBM vill lägga fokus på hanteringen av Data istället för på själva databasen. Med denna skiftning vill man visa att Big Data är något som konstant moderniseras och IBM är redo att stå alla företag bi oavsett hur, var och när man arbetar med det.

Db2 blir namnet som hela produktfamiljen för Hybrid Data Management samlas. DashDB kommer till exempel att försvinna som namn och ersättas med Db2. Förändringen är redan igång.

Namngivningen blir i många fall kortare och Cloud blir mera definierat.

Gammal benämning Ny benämning
Database IBM DB2 Linux, Unix and Windows (LUW) IBM Db2
IBM DB2 for i IBM Db2 for i
IBM DB2 for z/OS IBM Db2 for z/OS
IBM DB2 on Cloud IBM Db2 Hosted
IBM dashDB for transactions IBM Db2 on Cloud
Data Warehouse IBM dashDB local IBM Db2 Warehouse
IBM dashDB for analytics IBM Db2 Warehouse on Cloud
IBM DB2 Analytics Accelerator (IDAA) IBM Db2 Analytics Accelerator

 

Ingen skillnad kommer ske när det gäller det praktiska. IBM håller samma höga standard på databaserna, ger nya förenklade vägar mot att använda data där det behövs och en hög anpassningsförmåga till ändrade behov, plattformar, datamängder och språk ska ge alla användare gränslösa möjligheter.

Det blir konsekvenser på mikronivå också!

Vi som arbetar i en digital värld får se fram emot ett högre energianvändande då den binära koden för ett stort B 01000010 och ett litet b 01100010, det krävs alltså en halv gång mer energi för att skriva b i produktnamnet.

Om du fortfarande skriver analogt kommer du dock att se en besparing. Det krävs mindre bläck för ett litet b och därmed kommer skrivdonen räcka längre.

Kanske är det dags att nostalgiskt fatta pennan igen, av ekonomiska skäl.[:]

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook