Dags att bestämma fredagsmiddag? Ta hjälp av Watson!

Kommer ni ihåg april 2015  då IBM lanserade Cognitive Cooking with Chef Watson? En kokbok som är ett resultat av IBMs treåriga samarbete med the Institute of Culinary Education i New York där receptexpertis från världsklass-kockar parades ihop med Watsons kognitiva datafunktioner. Kokboken, som innehåller 65 olika originalrecept skapade av Watson och förverkligade av ICE-kockar, visar hur Chef Watson kan göra det möjligt för människor i restaurang/- och matindustrin att göra helt nya upptäckter. 

Florian Pinel, Lead Engineer, Chef Watson, tillsammans med Michael Laiskonis, Creative Director, Institute of Culinary Education och James Briscione, Director of Culinary Development, Institute of Culinary Education, diskuterar Chef Watson.

IBM har skapat en databas som innehåller många olika recept och ingredienser, men även mer detaljerad information som till exempel olika ingrediensers näringsinnehåll. De samlar även information om användares “likes” och “dislikes” på olika recept för att ta reda på vilka som kunde vara passade för kokboken.

Genom att Watson har information om tusentals olika recept kan Watson genom statistik para ihop vilka ingredienser som passar bra ihop med varandra och utifrån det skapa helt nya recept. Exempel på skapade recept är en Caribbean-style fish-and-chips recipe  med Röd snapper eller Swiss-Thailand inspirerad sparris-quiche.

Så om du är osäker på vad som ska lagas till middag – ta hjälp av Chef Watson!

Läs mer om Chef Watson på IBMs hemsida.[:]

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook