AI-väskan kan innebära frihet

[:sv]

 

Teknikens utveckling är något de absolut flesta av oss tar del av mer eller mindre, frivilligt eller ofrivilligt. Idag kan vi göra allt möjligt med hjälp av rätt teknik och AI, något som IBMs Dr. Chieko Asakawa är medveten om, och är fast besluten att utnyttja.

 

Efter en olycka vid 14 års ålder som resulterade i synskador har Dr. Chieko Asakawa lagt ned själ och hjärta i att ta fram smarta lösningar för att underlätta vardagen för synskadade.

 

Idag ligger fokuset på AI, och hur det kan göra framkomlighet lättare. Bland annat har Asakawa utvecklat en röststyrd mobilapp vid namn NavCog som ska hjälpa användaren att ta sig fram i inomhusmiljöer, då de flesta liknande apparna bara fungerar utomhus. Genom att placera ut bluetoothenheter 10 meter isär i ett rum eller en byggnad kan data samlas ihop för att skapa en inomhuskarta som vägleder användaren genom rummet.

 

 

I Tokyo år 2020 beräknas dessutom ett nytt projekt ta avstamp som ska göra det ännu lättare att röra sig fritt, men inte bara inomhus.

 

För BBC news berättade Dr Asakawa att hon själv längtar efter att kunna resa ensam, och därför arbetar med en AI-robot som ska kunna hjälpa användaren att ta sig runt på offentliga platser såsom flygplatser. Roboten, som ska efterlikna en resväska, ska även kunna ge information om förseningar eller byte av gate just för att kunna ge användaren så mycket frihet som möjligt att ta sig runt.

 

BBC skriver att i dagsläget jobbar Dr Asakawa och IBM på att göra den kameraförsedda AI-väskan lättare och mindre för att göra den lättare att ta med sig, även om roboten främst ska kunna följa med användaren på egen hand.

 

Här kan du läsa mer om Dr. Chieko Asakawa

 [:]

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook