5 exempel på hur Deep Learning Technology löser problem i vardagen

Deep learning är den del av området som kallas maskininlärning där artificiella neuronnät, skapade av algoritmer, tar in kunskap från enorma mängder data för att med hjälp av Articifiell Intelligens lösa komplexa problem. Desto mer data dessa deep learning algoritmer tar in, desto smartare blir de och desto bättre presterar de. Hur påverkar detta oss?

Idag lever vi i en tid där maskiner med hjälp av deep learning kan användas för komplexa problemlösningar utan mänsklig intervention. Här är 5 exempel på hur deep learning effektivt används i vårt samhälle idag:

  1. Virtuella assistenter

Oavsett om det är Alexa, Siri eller Cortana, använder dessa virtuella assistenterna deep learning för att förstå de olika språk vi människor använder när vi interagerar med dem.

  1. Syn för förarlösa leveranslastbilar, drones och självstyrande bilar

Sättet en självstyrande bil förstår verklighetsbilden av en väg och hur den ska förhålla sig till en stoppskylt, en boll eller annat fordon på vägen sker genom deep learning. Ju mer data algoritmerna tar emot, ju mer agerar de på ett mänskligt sätt i sin informationsbearbetning – att veta att en stoppskylt innebär att stanna även om den är täckt med snö.

  1. Bild färgläggning

Att omvandla en svartvit bild till färg har tidigare noggrant gjorts för hand. Idag kan istället deep learning algoritmerna tillsätta färg genom att läsa av kontexten och föremålen på bilderna. Resultaten är riktigt imponerande.

  1. Ansiktsigenkänning

Deep learning används dessutom för ansiktsigenkänning, inte bara för säkerhetsskäl utan även för att till exempel tagga personer på Facebook-bilder. I framtiden kan det till och med vara möjligt att betala för varor i butiker genom att enbart använda ansiktsigenkänning. Utmaningarna för deep learning algoritmerna är att veta om att det är samma person och att känna igen denne oavsett nya firsyrer, olika skäggtyper eller dålig belysning.

  1. Personlig shopping och underhållning

Någonsin undrat över hur Netflix föreslår vad vi ska titta på? Eller hur Amazon kommer på idéer till vad man bör köpa härnäst och att det är exakt vad man behöver? Det är även det tack vare deep learning algoritmer.

Ju mer data som deep learning algoritmerna kan ta emot och bearbeta, desto bättre kommer de att bli. Det förväntas bli några extraordinära år under tiden som tekniken fortsätter att utvecklas. 

Läs mer på Forbes: https://www.forbes.com/sites/bernardmarr/2018/10/01/what-is-deep-learning-ai-a-simple-guide-with-8-practical-examples/#63c03ad68d4b

[:]

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook