Är du, likt alla andra företagare, utsatt för bedrägeriförsök?

På Middlecon har vi upplevt flera den sista tiden. Det har varit allt från bluffakturor, förfalskade mejl till ett extremt fall där någon i en dialog låtsades vara vår VD.

Vissa taskspelare kommer man på direkt, särsklit om man har ett litet företag.

Vad kan man göra som större företag då? Vi talar ofta om Guardiums förtjänster när det gäller att hålla data säkert, men vill man arbeta snabbt och proaktivt kan man även använda sig av dataanalys. Ernst & Young berättar till exempel i denna film hur de använder Big Data för att hitta lurendrejare snabbt.

Middlecon har flera svenska kunder som identifierar problem på liknande sätt. Ett exempel är CSN där man använder dataanalys på bred front för att hitta låntagare som försöker komma undan återbetalningar.

Det gäller dock att hålla sig à jour. Vår utsände Bård rapporterar just nu från Las Vegas om samtalen kring AI, Machine Learning och the Cognitive Era på eventet World of Watson.

Idag finns 80% dolt data som inte analyseras. Den som gräver sig ner i djupet av detta kan guld, om man nu bara har rätt verktyg. Vill du veta mer om hur analytics kan användas i din verksamhet rekommenderar vi att du läser vidare här eller kontakta oss.

Nu kan vi sila agnarna från vetet med hjälp av riktiga powertools!