Saltmätargatan 8A, 113 59 Stockholm

+46 (0) 8 410 55 700 info@middlecon.se

Konsulting

Har du svårt att passa in? Perfekt, vi gillar att vara annorlunda!

Vi ser till den unika personen och tycker det är kul med mångfald, det vi alla har gemensamt är att alla är hängivna och har verkligt djup kompetens inom sitt specialistområde.

Områden

Våra två 2 huvudområden är IBM lösningar och Open Source. Det går bra för oss och vi söker nya medarbetare, är du intresserad så fundera inte alltför mycket utan kontakta vår konsultchef Björn Östman så får du veta mera!

Open Source

Vi brinner för öppenhet och Open Source, vi har ett fokusområde på Hortonworks Hadoop med Hadoop säkerhet. Vi jobbar även med Hbase, Phoenix, Hive, Nifi, MySQL, Ruby, Python, MongoDB, ElasticSearch, PostgreSQL, m.fl.

 

IBM lösningar

Vi jobbar med de flesta av IBMs lösningar och har fokus på middleware. Vi ser alltid till vart företags unika krav på tillgänglighet, redundans, säkerhet, volymer, svarstider och tar fram lösningar som är specifika för varje kund.

Big Data blir bara större och tillväxttakten ökar ständigt. Hur hantera detta över tiden med olika källor, format, strukturerat och ostrukturerat data? Vi jobbar med en mängd lösningar inom Big Data och Information Management, tex InfoSphere, Information Server, DataStage, Quality Stage, ETL, DB2, TSM för att nämna några. Transformera- och transportera data med datakvalitet är ledstjärnor för oss!

Integration och Konnektivitet. Ska vi byta information med varann? Visst, men hur? Här jobbar vi med lösningar och produkter som IBM Integration Bus, WebSphere MQ, API connect, Datapower och Sterling.

Datasäkerhet. Världen blir allt otryggare men vi gör den säkrare, åtminstone för ditt data. Förutom att ditt data utsätts för allt fler systematiska försök till intrång så ställs allt högre krav på att du kan skydda ditt data. Det kommer nya regulatoriska krav, exempelvis med GDPR, som gör att företag och myndigheter får helt nya utmaningar. Låt oss hjälpa till, vi vet vad som behöver skyddas genom kryptering eller med säkerhetsprodukter som IBM Guardium.

License management. Alla IBM kunder som har mer än 1000 anställda eller kör på virtuella servrar, måste använda ILMT(IBM License Metric Tool) för att följa IBMs licensregler. Att inte göra det på ett korrekt sätt kan bli en dyr erfarenhet. Att hantera ILMT består av att installera och konfigurera, därefter ska licensinnehav och programvara sammankopplas, dvs bundlas. Eftersom vi jobbar både med IBM licenser och konsulting ger det oss en unik position att hjälpa till med licenshantering och -optimering.