BIld av pony_up från Pixabay

Nu sker en veritabel explosion av molnbaserade arkitekturer. Mellan edge, on prem, offentligt moln, privat moln och det snabbt växande utbudet av SaS-lösningar kan saker och ting bli förvirrande snabbt. I en multicloudvärld kan data leva nästan var som helst.

Mitt i skärningspunkten mellan molnlösningar lever och levererar Cloudera. Vi

tror att dess Cloudera Data Platform (CDP) är en för många dold variabel.

Att förstå hur man bryter en organisations data för maximal effekt, säkert och i enlighet med ett stort och växande utbud av regelverk, är en av de viktigaste utmaningarna för nästan alla CIO i alla branscher idag. 

Utmaningen blir allt större eftersom volymen av företagsdata beräknas fördubblas var 18 till 24:e månad, utan tecken på avmattning.

Data dör aldrig. Dess livscykel sträcker sig från skapandet genom en aldrig sinande ström av konjunkturcykler. Samtidigt simmar företag i data som i stort sett sträcker sig från kundgenererad information, finansiella transaktioner, data från IoT och smarta devices till och med operativa IT-serverloggar.

Clouderas grundläggande mål är att hjälpa organisationer att få grepp om data så att de kan hantera den effektivt, oavsett var den kan finnas. Det behöver nästan alla datadrivna företag.

Forbes skrev en artikel om Cloudera där de förklarar på vilket sätt deras lösning är en ”dold juvel”.
Läs den här